Látogatás Eszéken

Szeptember 19-én baráti látogatáson járt  Eszéken az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület vezetése.

     

     Őze Tibor Elnök, Petrika Ibolya Főtitkár és Szabó Anikó Általános Elnökhelyettes mellett a küldöttség tagja volt Stier József Dél Dunántúli Koordinátor és Lénárd Sándor a 60 éven felüliek Országos Versenysorozatának nagykövete is.

A nyáron megrendezett X, Országos Veterán Labdarúgó Fesztiválon a VIP csoport tagjaként részt vett Eszék csapata is. A fesztivál utáni vacsorán Ádám Sándor az eszéki csapat vezetője baráti látogatásra hívta az OVLSE vezetőit, ennek most tett eleget a küldöttség.

Az OVLSE vezetőit Andócsi János az Eszéki Magyar Iskola igazgatója és Ádám Sándor az Eszéki Veterán Csapat vezetője fogadta.

A kötetlen hangulatú megbeszélésen Őze Tibor bemutatta az idén tíz éves Veterán Tornasorozat múltját,kiemelve annak pozitív egészségügyi,társadalmi és szociális hatásait. A rendezvény sorozat jövőjéről is szót ejtett. Az OVLSE vezetői kiemelt fontosságúnak tartják, hogy a jövőben minél nagyobb számban bekapcsolódjanak  a versenysorozatba a határon túli magyarok csapatai is. Ennek a folyamatnak fontos állomása volt, hogy az erdélyi Érmihályfalva és a szlovén Lendva után Eszék is csatlakozott a résztvevőkhöz.

Andócsi János elmondta, hogy nagyon örült, hogy iskolája munkatársai bekapcsolódtak a magyarországi sportesemény sorozatba. Kifejtette, hogy a horvát magyar kapcsolatok nagyon jó irányban fejlődnek, különösen a sport,ezen belül a labdarúgás területén. Intézményének nagyon szoros kapcsolata van  Eszék profi labdarúgócsapatával.Köztudott, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező klubot magyar segítséggel állították talpra és a klub jelenleg is magyar többségi tulajdonban van.

 A megbeszélésen megbeszélték, hogy Eszék veterán labdarúgói a következő évadtól csatlakoznak a 60 Éven Felüliek Országos Verseny Sorozatához, és döntés született arról is, hogy közösen kidolgoznak egy tervet egy nemzetközi torna megrendezésének lehetőségéről. Ezen az OVLSE válogatottja mellett a  Magyarországgal határos országok magyar lakta területeinek   60 éven felüli labdarúgó csapatai vennének részt.

 A látogatás zárásaként a vendéglátók végigvezették a vendégeket a gyönyörűen felújított Magyar Iskola tantermein és sportcsarnokán.