Veterán fesztivál 2019

 

A 2018/19-es tornasorozatban az ország 10 helyszínén folyt a küzdelem, és a csoport győztesei szereztek jogot a fesztiválon való részvételre.Örülhet ugyanakkor a csoportmérkőzések két legjobb második helyezettje is, hiszen a versenykiírás szerint ők is szerepelhetnek a fesztiválon.

A 60 éven felüliek országos torna sorozatát és a fesztivált az Országos Veterán Labdarúgó  Sport Egyesület (OVLSE)  bonyolítja le ,fő támogató a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A fesztivál résztvevői:

Debrecen
Kecskemét
Miskolc
Szeged
Szeged-Móraváros
Nagykanizsa
Örkény
Pécsi VSK
Siófok
Union(Bp)
Videoton
Zalaegerszeg

Újdonság, hogy idén külön csoportban –nemzetközi csoport- mérkőznek meg egymással a határon túli magyar lakta területek képviselői.

 Dunaszerdahely(Szlovákia)
Eszék(Horvátország)
Lendva (Szlovénia)
Topolya (Szerbia)
Érmihályfalva (Erdély)
mellett az OVLSE csapata alkotja a hat tagú csoportot.

A  12 csapatos döntő  mérkőzései  négyszer hármas csoportban zajlanak, utána a csoportgyőztesek az 1-4, a másodikok az 5-8, a harmadik helyezettek a 9-12. helyért folytatják a küzdelmet.

Az előrejelzések szerint jelen lesznek a fesztiválon az  MLSZ részéről Nyilasi Tibor MLSZ Elnökségi tag, Kovács Szilveszter az MLSZ Grassroots Osztályának Igazgatója, Répás Béla és Szabó György(Ő egyben a torna sorozat nagykövete is) az MLSZ Grassroots Bizottságának tagjai valamint Őze Tibor az Országos Veterán Labdarúgó Sport Egyesület Elnöke is.

A tornasorozat népszerűsítését az elmúlt 11 évben  veterán futball „nagykövetei” végezték, akik döntő többsége egykori ismert élvonalbeli játékos és edző volt. 
Közülük sajnos időközben elhunyt Bicskei Bertalan, Bundzsák Dezső, id. Dárdai Pál, Rapp Imre és Várhidi Pál, de jelezte részvételét Csank János, Fister Ferenc, és várhatóan Garami József is.

A média részéről is élénk az érdeklődés.

Az MLSZ TV mellett felvezető műsort készít, illetve tudósít a fesztiválról az INFO rádió, a Karc FM és Katolikus rádiói is.

A Fesztivál fő védnöke Kiss-Rigó László , Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöke.

Támogatók: Fő támogatónk a Magyar Labdarúgó Szövetség, ezen kívül  támogatja a fesztivált Szeged-Csanádi Egyházmegye és a Presztizs Sport Magazin is.

 

Galéria