Tisztújító közgyűlés

2023 január 27-én tartotta az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület Tisztújító Közgyűlését.

A BKV Előre Sport utcai éttermében tartott ülésen a tagság egyhangú szavazással újabb öt évre Őze Tibort választotta Elnökké.

 

Szabó Anikó Általános alelnök lemondott alelnöki pozíciójáról és egyben tagsági jogviszonyának megszüntetését is kérte.

A Közgyűlés mindkét esetben elfogadta a lemondást és-  saját kérésére – az  alelnöki beosztásból  felmentette , egyúttal közgyűlési tagságát is megszüntette.

Ezáltal az OVLSE Általános Alelnöki pozíciója is megszűnt.

Elnökségi tagnak a Közgyűlés szintén  egyhangú szavazással Helyes Lászlónét, a nyugat Dunántúli -és Somogy megyei csoport koordinátorát választotta, az OVLSE Elnöksége pedig elfogadta dr Jády György- a Speciális Olimpiai Szövetség  Sportigazgatója -jelölését a 16 fős  Közgyűlés tagjának.

Szintén napirendi pontként szerepelt az OVLSE székhelyváltoztatása.

Az OVLSE új székhelye: Budapest XIII. Teve u 9/D.

A Közgyűlésen Őze Tibor Elnök bejelentette, hogy több mint 7 hónapig tartó(!) tárgyalás és levélváltás után az MLSZ Grassroots Osztályvezetője a közgyűlést megelőző hétfőn szóban közölte: elállnak az OVLSE támogatásától.

A bejelentés azért is volt meglepő, mert a levélváltások során az OVLSE a szerződések eddig megszokott feltételeként szereplő éves beszámolót kibővítve (130. oldalas jelentés) időben teljesítette,sőt az MLSZ Grassroots Osztályvezetője által kért kiegészítéseket is elkészítette, és az MLSZ Osztályvezető levélben már a támogatás összegét is konkrétan megnevezte.

A versenysorozat jövőjéről- kellő információk hiányában -nem estt szó, de az OVLSE Elnöksége úgy döntött, hogy a 2023-ban esedékes Jubileumi Fesztivált

-idén 15 éve (!) indult a versenysorozat- tavasszal megrendezi, és ez év nyarán a IV. Kárpát-medencei veterán torna is lebonyolításra  kerül.

Ezen kívül  az Elnökség 2023 tavaszán kidolgozza az OVLSE további működésének stratégiáját, és meghatározza  a szükséges finanszírozási feltételeket.

A jelenlegi gazdasági helyzetben ez nem lesz egyszerű feladat.

Remélhetőleg segíti a munkát, hogy az Országos Veterán Tornasorozat-melynek védjegye az”Egy életen át kell játszani”szókép,- nemcsak Magyarországon hanem a környező országok magyar lakta területein is óriási népszerűségnek örvend.

Az UEFA számára Bakuban bemutatott perezentációnk is komoly elismerést kapott az UEFA-tól, melyről az UEFA hivatalos havonta megjelenő magazinjában „UEFA Direct” elismerő írás jelent meg.