Magyar Katolikus Rádió - Veterán Labdarúgó Fesztivál Budapesten

10. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál kapcsán meghallgatható két adása a Magyar Katolikus Rádiónak

Szerkesztő: Nagy Imre
10. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál Budapesten. 
Ki az elnöke a kettős állampolgárságú vb-n szereplő futballistának?

Az adás  ITT meghallgatható.

Az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál főszervezője dr. Petrika Ibolya arról számolt be nemrégiben hogy a június 23-i budapesti rendezvény védnöke Kiss Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök lesz. Az immáron 10. jubileumi eseményre a III. kerületi TVE pályára szombaton mi is kilátogattunk ahol arról győződtünk meg hogy a kitűnő szervezésnek, no és persze az ideális időjárásnak köszönhetően,csodálatos hangulat uralkodott és igazán küzdelmes , nívós mérkőzéseket láthattunk, a zömmel 60 év feletti focistáktól. Közöttük többen korábban első osztályú bajnokságban is pályára léptek. A torna végeredménye, a VIP együtteseknél : első lett Eszék, második Budapest válogatottja, bronzérmes Kelet Magyarország, a negyedik pedig Érmihályfalva gárdája. A torna győztese Örkény, második Siófok, harmadik Zalaegerszeg csapata . A meccsek közben néhány játékost, a nézőtéren a közelmúlt egyik kitűnő tornásznőjét Bundzsák Gabriellát (képünkön) - kértem mikrofon elé - aki egyébként a Vasas 25-szörös válogatott játékosának Bundzsák Dezsőnek a lánya valamint interjút adott rádiónknak a korábbi szövetségi kapitány Csank János (képünkön) és természetesen Őze Tibor (képünkön) az Országos Veterán Labdarúgó Egyesület Elnöke is. 
Radnóti László gondolatai elé közre adok egy friss hírt a foci VB-ről: miszerint a svájci válogatott Szerbia felett aratott győzelme után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség –a FIFA - fegyelmi eljárást indított Shakiri és Chaka ellen, akik góljukat úgy ünnepelték hogy kezükkel az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták. Mivel ez a szerbek számára egyértelmű politikai üzenetet hordoz és a FIFA szabályzatában tílt minden hasonló megnyilvánulást , ezért két mérkőzésre szóló eltiltás járhat a két svájci futballistának. 


Szerkesztő: Nagy Imre
10. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivál Budapesten.
Sírásra fakadt sportolók - Radnóti László jegyzete.

Az adás  ITT meghallgatható.

A 10. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált 2018 június 23-án szombaton rendezik meg Budapesten a III.ker TVE Sporttelepén. Az UEFA egyik tagállamában sem rendeznek a 60 éven felüli korosztálynak szervezett bajnokságot, csak nálunk. Fő támogató az MLSZ. Védnök :Kiss Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöke. Vendégünk a stúdióban Petrika Ibolya a MLSZ Grossroots koordinátora és Szabó György korábbi tatabányai labdarúgó, egyszeres válogatott , a 60 éven felüliek torna sorozatának nagykövete. 

A magyar labdarúgó válogatott néhány játékosa, sőt maga a szövetségi kapitány is úgy nyilatkozott a felkészülési mérkőzések sorozatos kudarca után : mi mindent kiadtunk magunkból, … pedig nagyon küzdöttünk, .. . megyünk csináljuk tovább … és hasonló magyarázkodások. Mi szurkolók pedig bosszankodunk, egy-egy fontosabb meccs után néha sírunk is. …. és a sportolók?? Őket is megviseli a vereség? Radnóti László jegyzetét hallják. 

Fő támogató az MLSZ. Védnök :Kiss Rigó László a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöke. Vendégünk a stúdióban Petrika Ibolya a MLSZ Grossroots koordinátora és Szabó György korábbi tatabányai labdarúgó, egyszeres válogatott , a 60 éven felüliek torna sorozatának nagykövete.

 


Forrás: Magyar Katolikus Rádió