Veteránok viadala – Grassroots-fesztivál Óbudán

Szombaton a III. Kerületi TVE pályáján tízedik alkalommal rendezte meg az MLSZ az Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált. Az ország valamennyi szegletéből érkeztek a legjobb hatvan éven felüli játékosokból álló csapatok.

Ezúttal is – mint eddig minden alkalommal - eljött az erdélyi Érmihályfalva együttese, és idén először meghívottként az eszéki veteránok is pályára léptek. A tornát Őze Tibor, a Veterán Labdarúgó Egyesület elnöke nyitotta meg, a résztvevőket Csank János egykori szövetségi kapitány, a torna nagykövete és Vámos Tibor, a Grassroots -, Fair Play-, Etikai-, és Kisebbségi Bizottság elnöke köszöntötte, valamint buzdította a minél felszabadultabb játékra.

A 12 csapatban 250-en, köztük egykori válogatott játékosok, mint például Tieber László vagy Fister Ferenc, illetve egykori kiváló első- és másodosztályú labdarúgók léptek pályára. A mérkőzéseken nagy odaadással, helyenként aktív labdarúgókat megszégyenítő szenvedélyességgel játszottak a csapatok, melyek tagjai játék közben – minden túlzás nélkül – évtizedeket fiatalodtak.

 

A hagyományoknak megfelelően az úgynevezett VIP-csoportban pedig Érmihályfalva, Eszék, Kelet-Magyarország és Budapest csapata versenyen kívüli, bemutató mérkőzéseket játszottak egymással. A szép számú érdeklődő között a lelátón helyet foglalt Répás Béla, az MLSZ grassroots bizottságának tagja, Bundzsák Gabriella, az egykori Vasas-legenda, Bundzsák Dezső lánya, és Bicskei Bertalan özvegye, akit a labdarúgó-társadalom a remek kapus, edző és szövetségi kapitány hű társaként, csak „Ani”-ként ismer. Egészségügyi okokból nem tudott jelen lenni az eseményen a két ferencvárosi ikon, dr. Fenyvesi Máté és Szűcs Lajos, valamint az ex-tatabányai legenda, Szabó György.

A remek hangulatú, mindvégig sportszerű torna győztese az örkényi csapat lett, miután a döntőben 2-0-ra legyőzték a Siófok gárdáját. A gólkirályi címet a szekszárdi Pfeffer Zoltán szerezte meg 5 találattal, a legjobb mezőnyjátékos Vas József a Videoton játékosa lett, míg a torna legjobb kapusa címet az örkényi Szabó Gyula érdemelte ki. A torna legidősebb játékosa a 78 éves Fister Ferenc volt, akit csapattársai a mai mapig is csak „Ficerének” szólítanak.

 

A torna végeredménye:

1. Örkény 
2. Siófok
3. Zalaegerszeg
4. Videoton
5. Pécsi VSK
6. Szekszárd
7. Nyíregyházi 70-kedők 
8. Kecskemét 
9. Veszprém
10. Miskolc 
11. DASE 
12. Szeged-Móraváros

Annyi bizonyos, aki látta a X. Országos Veterán Labdarúgó Fesztivált tanúsíthatja, hogy Szenes Iván örök becsű gondolata a mai napig is érvényes. „Nem csak a húszéveseké a világ…”

 

Forrás: mlsz.hu

Galéria
Videó